Innkjøp fra Roma!

  • 24.07.2013 - 13:18

 

Undertøy fra Accessorize / Bikini fra OVS / Blomsterkrans fra Ødderøya (ikke ny)

Genser fra Zara / Bok og Indisk te fra flyplassen / Neglelakk og Lipgloss fra Estée Lauder / Foundation fra Sephora / Sko fra Zara

Solbriller fra merket SUPER 

Å plutselig var jeg hjemme i Norge igjen. Grunnen til at jeg ikke blogget de siste dagene av turen var rett og slett fordi den fikk en litt annerledes slutt enn det jeg så for meg. Torsdagen ble ikke som jeg trodde den skulle bli. Alt startet med at jeg og Charlotte kom hjem fra shopping, det som ventet oss inn døren til vertsfamilien var 7 gråtende jenter og en vertsmor som var fly forbanna, hva hadde vi gjort nå? Fra dagen vi kom til Roma var jeg veldig fornøyd med vertsfamilien min. Jeg hadde jo tross alt gledet meg til å bo i noen andres hus midt i store Roma, hvor spennende var ikke det? Når jeg og Charlotte var i Malta bodde vi bare på hotel, så det var også en trygghet for min mor at vi skulle bo trygt hos en annen familie. Jeg var enig i og med at dette kurset var mer selvstendig enn det forrige. Denne gangen hadde vi ikke ledere med oss overalt, vi måtte klare oss selv. Idet vi kom møtte vi en litt eldre dame ved navn Daniella, i papirene våre stod det at vi skulle bo hos datteren Flavia.. Men vi gadd ikke bry oss noe om dette, det var jo tryggere å bo hos moren uansett. Dette var den første rare tingen som skjedde. Deretter møtte vi på 3 andre jenter, som alle bodde i samme hus. Men til middag var vi plutselig 9, disse bodde 200 meter unna hos en helt fremmed mann, men i papirene deres stod det også at de skulle bo hos datteren til Daniella. Derfor måtte de komme til oss hver morgen og middag for å i det hele tatt få mat. Jeg tenkte jo straks at dette var rart, men ville ikke være prippen ovenfor noen av EF lederne så jeg godtok det som det var. Det var jo ikke jeg som bodde hos den fremmede mannen, så jeg tenkte de ville si ifra selv om det var noe. Dagene fortsatte veldig fint, Daniella var utrolig koselig, men jeg merket fort at hun begynte å favorisere oss litt. Spesielt mellom meg og Charlotte. Daniella var veldig opptatt av henne, å sa ofte at hun så bra ut mens jeg stod vedsidna så hun bare bort på meg og fortsatte å snakke med Charlotte. Rart.. En annen ting jeg la merke til var at hun var spesielt frekk mot en av jentene, hun var fransk. Andre ting jeg la merke til var maten, til frokost fikk vi melk som ikke sto i kjøleskapet og cornflakes. Nam.. Middagen var som regel ris, poteter og pølser, men denne maten var alltid kald fordi Daniella aldri var hjemme. Til drikke fikk vi alltid vann, men den ene dagen stod det plutselig øl på bordet og ingenting annet. Visste hun ikke at vi var mindreårige, og at på EF sine reiser var det ikke lov å drikke?

Så på Torsdagen når jeg og Charlotte kom hjem ble vi dratt rett inn på rommet med de andre, der de fortalte at Danielle hadde klikket. Hun hadde begynt å skrike til jentene på Italiensk, noe bare en av de forsto. Deretter hadde hun begynt å kaste ting rundt seg, både tallerkner og kjeler som hun smalt i vasken på kjøkkenet. Jentene var livredde, alle gråt og turte ikke gå ut. Jeg trodde de kanskje overdrev så jeg gikk ut igjen for å spørre om litt vann, eneste reaksjonen jeg fikk av hun var at hun pekte på vasken, deretter smalt hun igjen døren bak meg da jeg gikk ut. Med så mye kraft at nøkkelen datt ut av døren. Vi bestemte oss for å ringe EF sin nødtelefon. Etter mye om og men virket det ikke som om EF lederne trodde oss i det vi fortalte hva som hadde skjedd, men de kom etter ca 30 min.

Å det var først da jeg også ble redd, jeg hadde ikke felt en eneste tåre enda. Det virket som EF lederen ikke trodde oss, 9 jenter satt å gråt foran han, der de fortalte at de ville ut av huset med det samme. Han smålo, så rart på oss og svarte "hvor skal dere da bo?" Nå begynte jeg å bli sint, skulle han ikke forstå alvoret her? EF som er ett så stort selskap skal ha problemer med å sende oss på ett hotel om det så var en nødsituasjon? Flere timer gikk og han tok oss med ut for å prøve å løse problemet. Danielle var kun sint å sa hun ville ha oss ut, at vi var fæle. Det var da han begynte å se tegningen. I det vi skulle tilbake igjen hadde han ringt og styrt i flere timer, og klokken var nå 12 på kvelden. Han hadde funnet nye familier til alle 9 jentene. For når vi kom tilbake for å hente bagasjen vi allerede hadde slengt sammen, ville ikke Danielle lukke opp døren. EF lederen forsto nå at noe var rart, etter 30 min lukket hun endelig opp. Da var huset helt mørkt, hun hadde slått av alle lys og det var ikke ett menneske å se. Vi hentet bagasjen, kom oss i en taxi og videre til en ny familie. Dagen etter fikk vi vite at hun hadde blitt kastet ut som vertsfamilie av EF. Daniella hadde mistet jobben sin. Heldigvis kom vi til verdens nydligste familie de siste dagene av språkreisen. Der vi fikk ordentlig varm middag og cappuccino på mornigen. Hun var utrolig god med oss å brydde seg ikke om rommet vårt ikke var super ryddig vær gang vi gikk ut, hun mente det var vårt rom, så det skulle ikke hun bry seg med. Jeg vet iallefall med meg selv at jeg aldri kommer til å bo hos en vertsfamilie igjen med EF, en vond erfaring er nok. 

-A9

Marie Oma 24.07.2013 kl.13:18

kjempe fint innkjøp!
flott innkjøp!! :D

bushbye 24.07.2013 kl.13:30

kjempe fine ting :-) !

cecilie 24.07.2013 kl.13:31

åå det hørtes ikke særlig bra ut!! fint det ordnet seg tilslutt og håpe dokke hadde en fin tur ellers! men kunne du tenke deg å skrive ett innlegg om reisen? vurderer språkkurs til roma eller los angeles neste sommer, så er interessert i å høre om turen! og hvordan var det å lære italiensk??

Natasha 24.07.2013 kl.13:42

Wow! Det hørtes veldig skummelt ut.. Bra at alt ordnet seg til slutt da! Håper du sitter igjen med mange gode minner <3

Stine 24.07.2013 kl.13:47

så utrolig mye fint du hadde kjøpt :) Hørtes ikke noe særlig ut. Veldig bra at du fikk tilbragt siste tiden hos en snillere familie. Håper du hadde en bra tid i Roma.

Lene 24.07.2013 kl.14:17

Uff, det høres ikke bra ut! Det er forresten vanlig i Italia og Spania (muligens andre land også) å ikke la melken stå i kjøleskapet. Veldig rart, men dette erfarte både jeg og de andre fra klassen da vi var på "språkreise" til Spania med skolen, og bodde hos spanske familier.

Esma 25.07.2013 kl.00:22

Hei Anniken, jeg lurte på noe du skjønner jeg gjorde

det man skulle gjøre. Fra det innlegget hvor du kunne vinne

en vs bikini. Men når jeg skulle legge igjen en kommentar med epost-

adressen min kommer det bare opp at kommentaren er lagret men, ikke godkjent.

Hvordan skal jeg da melde meg på konkurransen?

Ida Stenersen 25.07.2013 kl.00:50

Kjempefine ting!!

Van CL 25.07.2013 kl.06:55

fine :)

sophie victoria 25.07.2013 kl.08:41

Kjempe fine innkjøp! Så utrolig skummelt! det er bra det ordnet seg, men du/dere burde aldri opplevd noe slikt! Digger bloggen din!

Ines Rigal 25.07.2013 kl.14:11

super fine innkjøp! helt sykt hva du/dere opplevde, så bra det ordnet seg da.

Heidi Nathalie Fotografi 25.07.2013 kl.17:48

Så mye fint!

Utrolig kjipt med den vertsfamilien. Reiste til USA for ett år, og den familien jeg fikk var ikke stabil i det hele tatt - så skjønner godt hvordan følelse du måtte ha hatt i kroppen. Håper du allikevel sitter igjen med gode minner fra turen!

Ine 25.07.2013 kl.21:43

Åå, digger skoene og undertøyet! Kjempefint alt sammen :)

Det var godt at hun ble kastet ut som vertsfamilie. Herlighet, for en dame! Fant dere ut hvorfor hun ble så sur?

Til Esma (selv om jeg ikke vet om du leser dette): Det står at kommentaren ikke er godkjent ENDA, så Anniken kommer til å godkjenne den, og først da blir kommentaren lagt ut i innlegget. ;)

26.07.2013 kl.02:04

det er desverre alt for mange mennesker som har hatt dårlige erfaringer med EF. jeg vil råde deg til å prøve www.afs.no neste gang, de har både sommerprogram og årsprogrammer. jeg reiser selv med dette i et år til USA i august!

hilsen gutt 17

IMKO 26.07.2013 kl.19:43

Kjempe fint innkjøp, den foundationren der er døds bra! Du ekje den eneste så har opplevd noke sånn med vertsfamilie, ei vennine av reiste med ef ifjor te florida å ho budde hos en verts familie. Familien var på 4stk, ho budde der med med en bekjent av ho. Han faren så budde der var veldig ekkel mot ho med enngang di sa hei, når han klemte ho da di sa hei tok han ho på ræva. Huska sofie ringte meg nesten på gråten om natta at han var ekkel å at ho ville vekk, sa ho måtte snakke med ef visst det han oppførte seg sånn helle di to ukene, noen dager senere ringte ho meg menst ho var på badet på morningen å sa ho ikkje turte å gå ned te frokost fordi det var berre han,ho å vennina. Han hadde tydeligvis prøvd å kle av ho på kvelden da di såg på baseball kamp.. Ho var såpass redd at ho ringte te ef å di kom dit dagen etter, ho å vennina fikk ikkje skifta vertsfamilie di måtte sove på hotel resten av turen, i tillegg måtte di sjøl betale får di 3 dagane di var på hotell før di fikk en ny vertsfamilie... Eg synest detta var teit av ef, ikkje anbefalte di ho å annelde han elr, da ho spurte kor politistasjonen var svarte han enne at det smartaste var å berre glømme helle greia.. Vennina mi sa helle turen hennes blei øddelagt pga den vertsfamilien så ho anbefalle ikkje andre å ta vertsfamilie... Å det gjør ikkje et heller etter det ho fortalte meg osv..

Maren 27.07.2013 kl.09:50

Kjempefine ting!

Håper det gikk fint med deg og charlotte og de andre jentene da! :)

Sara 28.07.2013 kl.16:27

Veldig trist at du måtte oppleve dette. Har hørt mye fælt om EF, spesielt når det gjelder vertsfamilier. Det er dumt at mange går på det og reiser med dem likevel og ikke ser alvoret. Viktig å se flere sider av en sak og virkelig undersøke organisasjonen. På en annen side er det mange som får bra vertsfamilier, men med EF har jeg hørt at det er mest bråk. EF Norge er bra, men de klarer ikke å kommunisere med organisasjonen i andre land. Det er helt forferdelig at denne organisasjonen får holde på sånn! Tenk på de som reiser på utveksling med dem! Jeg skal selv til Japan og reiser med AFS; da jeg har undersøkt dem alt jeg kan og er sikker på at det går bra,

Sofie Alexandra 28.07.2013 kl.19:28

Herregud, det hørtes ut som en ekkel opplevelse :S

28.07.2013 kl.21:25

flotte innkjøp, og elsker bloggen din, men må bare si at den foundationen ikke er fra merket Sephora, men fra merket Makeup For Ever, som det står på den :) skjønner at du kjøpte den på Sephora, men det er jo ikke merket ;)

Ilona Maria Nesse 29.07.2013 kl.12:59

Åj, herlighet så skummelt!! Ikke bare skal EF oppføre seg professjonelt, de skal også sørge for at dere havnet hos en trygg vertsfamilie. Den dama hadde sikkert sinneproblemer siden hun lot alt gå over dere.. Huff.. Denne historien skal jeg dele videre slik at alle andre er forsiktige når de reiser alene! VELDIG bra dere havnet i en bra familie til slutt, tjohei :*
Anniken Jørgensen

Jeg heter Anniken Englund Jørgensen, 18 år og oppvokst ett lite sted utenfor Drammen. En gammel sjel i en ung kropp, alltid på jakt etter noe annerledes. Så dette er bloggen som følger mitt liv, ærlig og upyntet.

Kontakt:
anniken.jorgensen@hotmail.com

Følg meg:

  • Bloggdesign av KvDesign
    hits