Er dette virkelig?

  • 17.10.2014 - 11:33

Fredag, fredag, freeeeedag! Det synger i mine ører. Har slitt så utrolig mye med søvn denne uken at jeg blir smågal. Innimellom lurer jeg på om hele livet mitt kun er en drøm, uansett hvor rart det høres ut haha. For hvis jeg kan drømme at jeg drømmer? Hvorfor er jeg da mer våken nå enn i en drøm? Det hele gjør meg små sprø, så jeg skal ærlig si at jeg noenganger våkner og ikke vet om det er virkelig eller ikke. Jeg sliter med å skille drømmene mine med virkeligheten. For innimellom våkner jeg, ser meg rundt i rommet, ser på klokken og forstår ikke hva jeg holder på med. Men jeg kan aldri røre meg. Så plutselig? Våkner jeg på "ordentlig". Jeg er like forvirret hver eneste gang. For jeg var jo nettopp våken? Å når jeg da ser på klokken, er den akkurat det samme som når jeg våknet i drømmen. Hvordan i huleste heite er det mulig når jeg faktisk sov? Møter jeg en person jeg allerede har drømt om en natt, blir jeg så klein at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg blir stressa. For jeg kunne gjort alt, og da mener jeg alt for å kunne våkne en morgen der jeg er uthvilt. En morgen der jeg faktisk føler at kroppen min har sovet, og ikke løpt fra 100 kidnappere som skal både gjøre både det ene og det andre med meg.

Jeg er sliten fra jeg står opp om morningen, til jeg igjen går å legger meg. Så hva gjør man? Jeg føler jeg har gjort det meste. Telle sauer, sovne til en film, telle bakover eller bare nynne på en sang til jeg sovner.  Drikke varm te, melk, sjokolade og en hel del andre ting for å roe nervene. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg våknet uten å ha drømt. Uten å ha løpt, skreket eller slått noe halvt ihjel. Det må ha vært rundt 12års alderen, da sov jeg godt. Ett annet problem er vel alle de som skal vekke meg ut av disse dype drømmene også. Igår hadde venninen min ringt meg, fordi jeg hadde bedt om det selv. Jeg vet jeg ikke er tilstede når jeg våkner, og slår av å til av alarmen på telefonen uten at jeg selv kan huske det. I det jeg tok telefonen hadde jeg sagt "Nei, nei, nei. Dette er feil telefon, RING hustelefonen du, HADE" (?) Hva er det der fornoe? Ikke at vi har noe hustelefon heller, så gudene vet hva jeg surrer med. Så hvis dere har noen gode tips til en bedre natts søvn?
Kom med det. Uansett hva. 

Bukse: Bikbok / Skjorte: Primark / Sko: Converse / Topp: Monki / Solbriller: RayBan

-A9

Jlb - Jannelb 17.10.2014 kl.11:47

Haha, kjenner meg godt igjen når du drømmer at du våkner, og så plutselig våkner du på ordentlig og forstår ingenting.. Skikkelig frustrerende!

Utrolig fint antrekk forresten, elsker buksene! :-) God helg, søte!

Marion Skulstad 17.10.2014 kl.11:57

Kult antrekk :-)

Andie 17.10.2014 kl.12:33

Jeg vil tipse deg om å gå til legen din for å sjekke om du kan få innsovningshormoner, altså melatonin som er det naturlige søvnregulerende hormonet vi har i kroppen fra før. Jeg fikk Circadin 2mg og det har hjulpet meg noe sinnsykt. Jeg kjenner meg veldig igjen i "virkelige drømmer", og dette roet det veldig ned. For første gang på mange år sovnet jeg raskt og våknet uthvilt, uten å våkne natten igjennom - jeg fikk endelig sove dypt.

Sten gravrok 17.10.2014 kl.13:09

Et øyeblikk er en evighet. I`m loking for some one. Some one I know I can count on.

Hilsen Sten.

kaja 17.10.2014 kl.13:28

Mitt beste tips er å sørge for å være fysisk sliten før jeg legger meg. Enten jeg har trent hardt den dagen eller bare tar så mange armhevinger og situps jeg klarer rett før sengetid. Dette virker for meg, men er ikke sikert det virker for deg siden fysisk aktivitet tross alt vekker kroppen og slipper ut energi og endrofiner. Men det er kanskje verdt et forsøk?

Sara 17.10.2014 kl.15:12

Kan du vær så snill å si hvor mye DINE extensions kostet?

Anniken Jørgensen 17.10.2014 kl.15:21

Sara: 10k kostet det. Men som sagt kommer det helt ann på.

Sunniva 17.10.2014 kl.15:47

Kan jeg spørre hvor skinnjakken er fra? :)

17.10.2014 kl.16:14

Hadde samme problemet nesten, jeg sovnet ikke før halv 5-5 hver natt, uansett hvor tidlig jeg stod opp eller hvor trøtt jeg var. Sykt slitsomt. Dro rett og slett til legen og fikk sovepiller, tok 3, sov 15 timer i strekk og vips! Uthvilt og fin døgnrytme. Men så er det jo ikke å anbefale å bruke sovepiller heller da, men jeg va så utrolig utslitt og lei av å ligge søvnløs...

Isabelle Tollefsen 17.10.2014 kl.16:45

Sovepiller! Neida, men en god dundyne gjør senga forbanna comfy.

Mathilde 17.10.2014 kl.17:16

Gå på helsekost og kjøp noe som heter melissadream (?), det funker superbra! Helt kart verdt å prøve :) det er tabelletter som er laget av naturlige stoffer.

Julie 17.10.2014 kl.17:17

Det med at du "våkner" og deretter våkner på ordentlig men husker akkurat det samme; vet ikke om dette er tilfellet med deg men en grunn kan være at noen av alle de signalene som blir sendt til hjernen kommer bittelitt senere enn de andre (her snakker vi mili nano mikrosekunder) som gjør at du oppfatter ting treigere og føler du har opplevd noe før, litt som deja vu.

Ha en god helg videre, du er bra! :)

Mikke 17.10.2014 kl.17:33

Trening hjelper! En løpetur på kvelden😉

17.10.2014 kl.17:34

"For hvis jeg kan drømme at jeg drømmer? Hvorfor er jeg da mer våken nå enn i en drøm?" det der var som tatt ut av hodet mitt! tenker ofte på det, men det gjør kanskje alle haha

Si gjerne ifra hvis du finner noe som hjelper mot søvnprobleme, for kjenner meg igjen i mye :)

Helene 17.10.2014 kl.17:48

den følelsen av at du er "våken" men ikke kan røre deg osv kalles sleep paralysis, eller søvnlammelse på nosk, kansje? jævelig ekkelt, spesielt om du føler det er noen i rommet, men ikke kan åpne øynene, røre deg etc.

Christian Lystad 17.10.2014 kl.18:04

Hei Anniken så pene bilder av deg

du er en vakker jente

Så fint Antrekk du har på deg

Du Burde gå til Legen til å sjekke det da

Ha En God Helg Anniken

kos deg masse

Klem fra meg

Anniken Jørgensen 17.10.2014 kl.18:30

Sunniva: glemt å skrive! Fra junkyard:)

Mette Eidsaunet 17.10.2014 kl.18:35

Hei Annikken, jeg har hatt faste drømmer ofte før i tiden. De betyr ofte noe og du kan kanskje få hjelp til å tyde dem. Da kan du ta tak i det som evt er årsåken til drømmene. Jeg leste meg til betydningene og tok tak i problemet og nå er alt bra. Lykke til

Marie 17.10.2014 kl.18:51

Dette funker for meg:

Når du ligger i sengen og har funnet deg til rette, så sier du til deg selv. "Slapp helt av i føttene, kjenn at de bare synker ned i madrassen, ta det med ro" Dette sier du til deg selv over hele kroppen på en måte. Start på bunnen og jobb deg oppover. Snakk/tenk til føttene, leggene og knærne, lårene og hoftene, magen, skuldrene, armene og albuene og hodet. Dette hjelper deg å slappe av! Det høres dumt ut, men dette er noe man blir anbefalt hvis man sliter med søvn hos leger osv.

Lykke til :)

17.10.2014 kl.20:19

Første tips; ikke bruk elektronikk før du skal legge deg (pc, mobil, etc), legg det bort minst 1 time før du legger deg. Forskere har funnet ut at man forsyver søvnen en del om man bruker elektronikk før man legger seg.

Anbefaler deg å lese litt i en bok før du legger deg også

Jente 17.10.2014 kl.20:46

Jeg kjenner meg igjen til det og ikke få sove, og når jeg først er på vei til å sovne, drømmer jeg grusomme drømmer som jeg enten våkner av, svett og redd. Men dette skjer kun når jeg ikke trener. Er jeg syk, må jeg slappe av og da får jeg ikke brukt energi for å bli sliten og trøtt. Når jeg ikke er syk, trener jeg 20 timer i uka og da sovner jeg på minutter uten å huske å ha drømt noe som helst, jeg er ganske uthvilt når jeg våkner og føler meg da ganske fin. Men det er perioder hvor jeg er sliten, og da orker jeg ikke å trene like mye. Da kommer drømmene tilbake, og jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre. Jeg tror dette har noe med at jeg har hatt en tøff fortid med å ha blitt mobbet, og mange netter hvor jeg har ligget våken på grunn av at jeg har grått til jeg har bare krøpet sammen som en ball.. Heldigvis er mobbingen over, men ordene og handlingene henger fortsatt igjen i hodet, og det er nok derfor drømmene og søvnen er litt fucka når jeg ikke får trent nok..

Håper du finner ut av det, jeg elsker bloggen din og er innom den hver dag! <3

17.10.2014 kl.21:22

https://www.youtube.com/watch?v=q8IHGNrStcE

Selma 17.10.2014 kl.22:05

Kjenner meg fullstendig igjen. Sliter med søvn, spesielt det å komme meg opp om morgnen er en kamp i seg selv. Utallige ganger har jeg hørt at "Men jeg har jo vekket deg flere ganger!" og jeg sitter der totalt forvirret. Det er som om hjernen min ikke fungerer når noen skal vekke meg, jeg er i en egen boble. Senere kan jeg ikke huske at jeg slo av vekkeklokken, at noen prøvde å vekke meg eller at jeg fortalte dem "Jeg står opp nå!". Drømmene mine er kanskje det mest forvirrende av alt - jeg kan våkne opp i en drøm, så våkner jeg opp igjen og slik fortsetter det bare. Det at hele livet bare er en drøm og jeg en dag våkner opp, er noe som jeg stadig tenker på. Jeg grubler noen ganger så mye rundt slike ting at det gjør vondt.

Et tips som har fungert for meg når det kommer til selve problemet med å sovne er å ta noen piller som heter melatonin. Melatonin er det søvnhormonet kroppen produserer mer av når man blir trøtt, så ved å ta dette så blir man rett og slett trøttere. Det er ikke som vanlige sovepiller siden melatonin inneholder naturlige midler som kroppen produserer selv, og du må fortatt legge deg, og prøve å sove i motsetning til sovepiller. Håper tipset var til hjelp :-)

Andrea 18.10.2014 kl.00:17

Dritfet bukse Anniken!!

Sigrid 18.10.2014 kl.02:56

Jeg sliter med akuratt det samme. Spesielt i perioder der jeg er nedstemt uten helt å forstå hvorfor jeg ikke har energi. Jeg har også prøvd de fleste "kjerring råd" ingenting hjalp. Såg noen hadde skreve til deg at måtte spørre legen din etter søve medisin. Jeg har prøvd sinnsykt mangen av de også.. Har ca 5 resepeter jeg bruker enda, nå hørtes jeg faktisk gal ut.. En person hadde skrevet at du burde prøve Melatonin, naturprepperat. Jeg klarte ikke å sove på den.. Jeg vil heller anbefale deg Remeron- egentlig en antidepresiva men i små mengder funker den som sovetabelett, er heller ikke avhengighetsskapende. Eller noen Valagan- allergotabellet, en bivirkning er trøtthet. Om du skal begynne på sovetabelett vil jeg virkelig anbefale deg å være svært kritisk, noen av medisinene er avhengighetsskapende og kan gjøre mer vondt enn godt med tiden. Prøv deg frem og ta små doser for å se hva som er best for deg. Du er virkelig en unik jente. På din blogg er eneste plassen jeg legger igjen kommentarer. På en eller annen syk måte kan jeg forestille meg hvordan du har det i hode. Ett hode som aldri er helt i ro, hvor tanker løper som en fjern drøm uten mulighet til å kunne forstå dem. Ett hode som bare vil rømme, som vil så langt vekk som en kan komme. Kanskje det ikke er slik du har det. Men du skal i allefall vite at du 100% ikke er alene. For alikevell om du føler deg alene er det alltid noen, en bare ser det ikke alltid.. Du er en sann inspirasjon. Jeg unner deg virkelig av hele mitt hjerte det beste. Jeg kjenner deg kanskje ikke mens magefølelsen min sier du er god tverrsgjennom, du bare forstår det ikke alltid helt selv. Hahahah sorry for klein komentar, men på en eller annen måte får du frem noe i meg som jeg alltid har prøvd å gravlegge.

Frida 18.10.2014 kl.11:18

Søk på "avspenning" på YouTube. Da kommer det opp en film på ca 10 min. Hør på den i sengen når du skal sove! :-)

Emma 18.10.2014 kl.20:11

Om du trener mer og ofte så sover man bedre hvertfall, og sikkert litt enklere siden da har man brukt kroppen og den trenger hvile :) Og jeg vet ikke hvordan man kan bli kvitt slike drømmer, men etter at jeg lagde min egen drømmefanger og hang den over puta for 3 år siden så har jeg faktisk aldri hatt et ordentlig mareritt siden det, og det er virkelig merkelig! Prøv å tenk på positive ting når du legger deg, f. eks til ting du gleder deg til, eller bare prøv å slapp av i hele kroppen, tenk på følelsen av kroppen din mot den deilige dynen og tenk hvor deilig det er å ligge i senga, da smiler ofte jeg, haha!

Marthe 18.10.2014 kl.20:29

Anbefaler virkelig en app som heter "justmind.nu", e en personlig utviklingsapp (gratis) med forskjellige lydfila. Blant anna en fil "dyp avslapning med hypnose" som æ bruke, da sett æ den på når æ skal sove og æ blir helt avslappa(&sovne fort!!)! :)

Nora 18.10.2014 kl.22:14

Jeg sliter selv med søvnen, men det jeg merker hjelper er å ikke sove på dagen. Da blir man liksom mer opplagt på kvelden. Jeg er dårlig å forklare. Men vertfall. Ikke sove på dagen, og gjør noe på dagen som gjør at du blir sliten på kvelden. Jeg er inne i en eksamensperiode nå der jeg sitter og leser stort sett hele dagen. Jeg merker søvnen er bedre etter de dagene jeg har trent og beveget meg mot de dagene jeg bare sitter og leser. Og et tips til, stå opp til ca samme tid hver dag. Da blir kroppen på en måte "stilt inn" på 'søvnklokken'. Medisiner virker kanskje godt med en gang, men jeg er alltid forsiktig å bruke medisiner når ting kan forandre seg naturlig. Selv om det tar litt lengre tid som regel, er det som regel en mer permanent løsning. Jeg er ikke den beste å forklare ting, men håper det var litt forståelig hvertfall.

Lina 19.10.2014 kl.19:20

Hei Anniken :) Det hjelper å få skrevet ting som "plager" deg ned på papir før du skal sove, slik at du ikke blir liggende og gruble og analysere ting og hendelser i timevis. Problemer virker alltid mye verre enn det de er før leggetid/om natten. Denne videoen viser en effektiv pusteteknikk som gjør det raskere å sove. Avslappende pusteteknikk: http://m.youtube.com/watch?v=df1D_bI1wUU

Maia 20.10.2014 kl.21:37

Ikke holde på med mobil eller tv en time før du legger deg. Lyset produserer energi i kroppen din, litt enkelt forklart. Men dager der jeg sliter pleier jeg å ta melatonin, som er et sovemiddel på dn måte. Er ikke sikker på om at den funker 100%, men troen på ay jeg sovner raskt får meg i hvertfall til å sovne raskt. Har også hørt at er rotete rom gjør en urolig, så kanskje en ide å rydde? :)

Monika 22.10.2014 kl.21:05

Sove med ørepropper! Stenger ute hele verden, og du kan bare fokusere på din egen pust. Hjelper i allefall meg :D

Maria 31.10.2014 kl.00:10

Hei! Jeg har slitt med søvnproblemer i over ti år og kan ærlig si at det er helt jævlig. Det eneste som gir meg en ordentlig natt drømmeløs søvn er sovetabeletter. Men dette er bare noe jeg tar når søvnen begynner å virkelig tære på almenformen. Jeg er snart 20 og har først i det siste begynt å sove bedre om nettene. For meg hang marrerittene sammen med psyken min. Jeg følte meg sliten, stresset, utrygg og da gjenspeilte marrerittene mine det også. (Noe gikk igjen: jeg ble kastet ned en trapp, dette var et tegn på at jeg begynte å bli utmattet igjen og det sluttet ikke før jeg fikk hvilt ordentlig ut..) Håper virkelig dette ordner seg for deg! Det er så ufattelig vanskelig å fungere optimalt uten søvnen man trenger.
Anniken Jørgensen

Jeg heter Anniken Englund Jørgensen, 18 år og oppvokst ett lite sted utenfor Drammen. En gammel sjel i en ung kropp, alltid på jakt etter noe annerledes. Så dette er bloggen som følger mitt liv, ærlig og upyntet.

Kontakt:
anniken.jorgensen@hotmail.com

Følg meg:

  • Bloggdesign av KvDesign
    hits