Jo, jeg får kritikk

  • 18.11.2014 - 17:26

I mitt siste innlegg har jeg fått mye kritkk, men også så utrolig mye positvt. Det rare er at innlegget holdt jeg på å slette. Jeg visste ikke om det var noe jeg ville publisere. Dette er jo mine tanker, mine følelser og mitt syn på ting. Så jeg er igjen helt overveldet over alle de fine kommentarene dere har gitt meg. Men så vil jeg gjerne svare til dere som også igjen er kritiske. For i innlegget fikk jeg en god del kommentarer på at jeg var dobbeltmoralsk. Jeg var dobbeltmoralsk fordi jeg hadde bilder av meg selv i fine staselige klær og høye hæler i et innlegg som handlet om mobbing. Å da må jeg nesten ta meg i skinnet og spørre? Er ikke det å uthenge? Jeg som alle andre må for det første ha lov til å ha på meg klær. Det er hvordan vi lever, vi sprader ikke rundt nakne. Så for det andre, så er jeg en jente. Selvom jeg liker å ha på meg joggebukse og hettegenser betyr det ikke at jeg ikke liker å pynte meg. Det er kjempe gøy å sminke seg, fikse håret og føle at man ser bra ut. Itillegg er jeg glad i klær, jeg er glad i å sette sammen ting for å deretter vise det til dere. Dette er nettopp hva jeg mener med at ingenting blir bra nok. Jeg har flere ganger lagt ut bilder av meg selv uten sminke, men også uten "fine" klær. Men når jeg sier jeg føler meg mest komfertabel i hettegenser og jeans på fest så betyr ikke dette at jeg ikke liker å pynte meg. Haha, det er nettopp dette som er hardt med å være en blogger. Jeg formidler et budskap jeg synes er viktig, jeg formidler mine tanker og følelser. Men det er alltid noe negativt å si. Denne gangen var det moralen min å i det hele tatt vise meg selv der mennesker mener jeg ser bra ut. Skal jeg ikke få lov til det? Skulle jeg heller hatt flere bilder der jeg presser frem tårer og sitter med en slitt t-skjorte fordi verden er håpløs? Verden er håpløs, men det betyr ikke at jeg slutter å leve av den grunn. Jeg har det bra og det er også hvordan jeg vil fremstå når jeg endelig er på rett bane. Jeg har kommet meg igjennom, men det er ikke alle som gjør det. Det er hele grunnen til at jeg satte meg ned å skrev.

 Det var bilder av meg selv, bilder av høsten og bilder av et antrekk jeg hadde på meg. Som verken var reklame for noen, eller noe jeg selv tjente på. Ikke noe annet enn at det var bilder, av jenta denne bloggen handler om.

-A9

Mina 18.11.2014 kl.17:27

Du har kjempefin blogg!

imw 18.11.2014 kl.17:36

Heier på deg Anniken!

Bell 18.11.2014 kl.17:36

Du er så pen! :D

Jenny MN 18.11.2014 kl.17:37

Likte det forrige innlegget ditt utrolig godt, og ser ingen grunn for hvorfor innlegget skal være som alle andre lignende innlegg med bilder av kutting, gråting osv.

Liker bloggen din utrolig godt Anniken, og du er nydelig!

Rikke 18.11.2014 kl.17:40

Du er utrolig inspirerende og sterk!!

Marielle Kristine Eliassen 18.11.2014 kl.17:45

De som kritiserer deg pgr av klær og stilen du har er bare misunnelige og sjalu - derfor må de skape dårlig og kvalmendes stemning. Enkelte folk klarer bare ikke å se andre oppleve suksess..

Maren 18.11.2014 kl.17:45

Merker jeg ble skikklig sjokkert nå. Jeg tenkte ikke over det i det hele tatt! Syns det var et vakkert og veldig bra innlegg. Og fine bilder av ei vakker jente. Nei syns bilde passa igrunnen. Siden det var sine tanker. Hvorfor skulle det ikke være bilder av deg da. Syns det var et flott innlegg skrevet av en flott jente.

Kristin 18.11.2014 kl.17:47

Stå på!

Sigrid 18.11.2014 kl.17:55

Herlighet du er så fantastisk! Du sa VOE var ditt forbilde, hun var min og. Men etter å ha lest dette, er du den nye!

AMEN til innleggene dine

Helene 18.11.2014 kl.18:06

Du inspirerer meg! det er sånne bloggere som deg, som vi trenger flere av. som ikke bare skriver for sitt eget ego. som ikke bare skriver får å få ting gratis, eller bare markedsføre seg selv osv. DU gjør en forskjell, det er det vi trenger. Noen som har bein i nesa, noen som våger å gjøre noe! DU inspirerer meg!

Amalie 18.11.2014 kl.18:07

Hei! Jeg synes du formidler veldig bra, og skildrer utrolig bra også! Du får hjernen til å tenke litt utenfor og se på ting med nye perspektiv. Du har også delt ganske mye med oss, noe du overhodet egentlig ikke trenger, for vår del ihvertfall:) så tusen takk :) Likte veldig godt det innlegget du skrev sist. Jeg leste den artikkelen om gutten på kvelden, dum som jeg var. Sto på badet med tårer rennende nedover kinnene og tenkte "hvor fæl kan verden bli?" og er helt enig med deg i forgje innlegg.Det at du hadde på kjole eller hva det nå var og høye hæler må jeg si jeg fint driter i, for det var jo teksten det var fokus på. Ikke misforstå, jeg elsket antrekket og du bruker jo de klærne du vil, men jeg synes ikke at et bilde av deg, som faktisk skriver bloggen, blir feil å ha i et innlegg, på DIN blogg! Hvordan kan folk henge seg opp i det, når det er mye verre ting som skjer, som du skrev i innlegget. Da er de bare her for å ha noe å pirke på ;) Lykke til videre, ikke slutt å skriv for du er god til det :) Ha en fin dag alle sammen :)

Birgitte 18.11.2014 kl.18:11

Stå på!:-)

kanella 18.11.2014 kl.18:50

Det at folk velger å henge seg opp i hvordan klær du har og at du legger ut bilder av deg selv sier jo ganske mye om hvor lite fornøyde de er med seg selv. De kunne ikke ha tenkt på å skrive i nærheten like bra som det du gjør. Du er så utrolig inspirerende, lov meg at du ikke forandrer deg ♥ Stå på!

Heidi Nathalie 18.11.2014 kl.19:01

Stå på, Anniken! Du er nydelig :)

Christian Lystad 18.11.2014 kl.19:06

Hei Anniken så fint bilder av deg

du er en pen jente

ihoa 18.11.2014 kl.19:26

Du skriver så utrolig mye bra, stå på! Jeg likte det forrige innlegget ditt veldig godt, og synes ikke på noen måte at bildet du hadde med var provoserende.

josefine-victoria 18.11.2014 kl.19:26

veldig bra Anniken

Stavangerjente 18.11.2014 kl.20:23

Du er så utrolig inspirerende, missunnelig

Amalie 18.11.2014 kl.21:01

Hei! Jeg synes det er unødvendig at folk skal kritisere deg fordi du har fine bilder av deg selv på et innlegg. Selvfølgelig skal du få lov til å ha det!? Det eneste jeg synes er litt ironisk er at du sier at du føler deg mer komfortabel med hettegenser og jeans, og missunner de jentene som er pyntet og går med høye hæler, og derretter legger til et bilde av deg selv pyntet og med høye hæler. Dette er ikke for å skape uhygge, men tror kanskje det var flere som mente det på den måten.

Men for all det! Du er utrolig flink til å skrive, og forrige innlegg hadde et veldig godt budskap!

Navn 18.11.2014 kl.21:05

Oi, det overrasker meg veldig at noen hengte seg opp i bildene når teksten i innlegget hadde temaet det hadde. Nok et eksempel på hvor skrudd denne verdenen er!

Mina nordby 18.11.2014 kl.21:27

Du er en fantastisk blogger Anniken! jeg elsker hvordan du greier og bedskrive og forklare ting gjennom tekten på bloggen din. Du er virkelig en av dem flinkeste på å blogge! du skrive så mye bra, blir virkelig inspirert av deg!! STÅ PÅ

Maria 18.11.2014 kl.22:00

Du skriver så utrolig mye fint og fornuftig! Jeg er veldig glad for at en jente som deg klarer å nå ut til så mange unge mennesker som ser så opp til deg! Hver gang jeg leser innleggene på bloggen din så blir jeg nesten litt rørt! Du får meg til å åpne øynene for ting som jeg ikke tenker på til vanlig og du får meg til å innse hvor fæl verden faktisk er og hvordan jeg kan gjøre små endringer som kan utgjøre en forskjell. Jeg ser veldig opp til deg Anniken! Ikke bare fordi du er fantastisk pen og har utrolig fin klesstil, jeg ser opp til deg fordi du ser virkeligheten som den er og du har viljestyrken til å forandre på det. I tillegg tør du å være degselv og skrive akkurat det du føler og mener. Stå på Anniken, du gjør virkelig en forskjell!

Cassandra 18.11.2014 kl.22:22

Det kommer uansett alltid til å være noen som finner et eller annet å kritisere... Dessverre. Jeg synes bloggen din er utrolig bra, fordi den er så ekte! Du er en av to bloggere jeg faktisk går inn på for å lese, ikke bare for bildene og antrekkene! Stå på videre, du er rå <3

Stine 18.11.2014 kl.22:32

Jeg kan faktisk si at du er den eneste bloggeren jeg faktisk har respekt for. Jeg føler at du er den eneste med noe faktisk smart og interessant å komme med. Jeg kan også si at du er en av de få som virkelig er et godt forbilde for alle de mindre jentene som leser bloggen din. Du er med på forandre meninger hos folk, til det bedre. Og derfor sier jeg; aldri stopp med å være deg selv, kritisk og reflektert. Du gjør virkelig en god jobb som blogger!

Henriette 18.11.2014 kl.22:47

Samfunnet idag altså. Det var ikke akkurat bildene som var poenget i det innlegget, det var budskapet. Kan ikke skjønne hvorfor folk henger seg oppi hva du har på deg. Er klær viktigere enn mobbing og selvmord plutselig? Jeg leste innlegget, og kunne ikke brydd meg om du hadde på deg hæler eller slitte, adidas slippers. Jeg husker ikke helt, men kan kanskje ha tenkt "oi, hun der har fine klær og mye vett i hodet!"

Jeg blir gal av folk... og samfunnet idag..

Carina 18.11.2014 kl.23:39

Du er en flott jente, Anniken, som klarer å sette ord på det mange føler og tenker selv. Du er sterk og genuin i det du skriver og jeg tar meg selv i å tenke "WOW" når jeg leser innleggene dine. Jeg støtter deg helt og fult ut og mener du er en magisk person som klarer å nå ut til mange. Men jeg må innrømme at da jeg så bildene i det forrige innlegget så merket jeg at jeg spurte meg selv "hva har disse bildene med teksten å gjøre". Det betyr ikke at du ikke er flott eller at du ikke skal kle deg fint, for det gjør du som du vil og føler deg komfotabel med, men misforstå meg rett, jeg så bare ikke sammenhengen denne gangen . Og mener dette bare som ett konstruktivt tips, for jeg følte at bildene? Jo, de gjorde teksten litt mindre alvorlig for jeg ble sittende å se på de nydelige klærne du hadde på deg istedet for å virkelig ta til meg det du skrev.

Stå på og husk at du er en inspirasjon for mange!

Thea 19.11.2014 kl.00:08

Det er veldig beundringsverdig at du klarer å forsvare deg så bra!

Selv hadde jeg skrevet at jeg personlig har bukket under for slike verdier som de fleste andre har hvor det som er kult er det beste og det som de fleste har vil man selv ha, og at jeg gjerne skulle vist enda mer medlidenhet. For selvom jeg mener akkurat det samme som deg, så hadde jeg nok ikke klart å ikke se for mye kritisk på meg selv i en slik situasjon.

Sterkt av deg

Lisa HS 19.11.2014 kl.08:44

To avoid criticism

Say nothing

Do nothing

Be nothing

Noen må bare kritisere. mest sannsynelig ved å annklage deg for ett eller annet, føler de at de selv har rett. de føler de har sagt noe rett, merkelig nok føler de seg bra. og det er sikkert den lille suksessen de kommer til å oppnå i livet. tenk på din egen suksess i forhold, hvor langt du har kommet, og hvor mye lenger den hjernen din går enn mange andres
Men så er det også slik at det er lettere å høre på noen, og tro på det budskapet de formidler, om de faktisk er litt anstendig kledd. Synes innlegget virket på mange punkter, dette også. Stå på videre!

Katrine 19.11.2014 kl.12:54

Kjære Anniken.

Jeg fikk litt lyst å skrive noen ord til deg, fordi du virker som ei flott jente.. :)

Synes det er veldig trist at du har opplevd å bli mobbet. Jeg klarer ikke å forstå hvorfor du skulle bli det. Eller at noen i det heletatt skal oppleve det.

En annen ting jeg vil si deg er.. Ikke vær redd for å en gang bli mamma. Jeg har selv tenkt det samme som deg.. Men. Du kommer til å bli en fantastisk mamma en dag. Tenk deg alt du kan lære barnet ditt, fra dine egne erfaringer og verdier. Det kommer til å bli et sterkt lite menneske, som lærer seg å være et medmennske :)

Klem fra ei mamma på 24 :)

Per 19.11.2014 kl.13:13

passende bilder...

Kristine ♥ 19.11.2014 kl.18:53

Du skriver helt fantastisk og har et flott budskap. Ikke bry deg om kritikerne som velger å overse budskapet ditt og lete etter noe å sette fingeren på. Sånne vil alltid eksistere og det kommer ikke noe godt ut av å la de bry deg med sånt. Når det er sagt, så har jeg tenkt akkurat det samme som deg - hvordan skal jeg sette et barn ut i denne verden og utsette de for alt som er her? Men det er nettopp sånne som deg som burde reprodusere seg og oppdra barn til gode mennesker som utgjør en forskjell i verden :-)

Malena 20.11.2014 kl.02:55

Jeg er enig med deg, men skjønner også kritikken. Du skriver om et veldig sårbart og trist tema, og bildene samsvarer ikke med teksten i det hele tatt. Så det gjorde at innlegget ble litt mindre "troverdig". Når man leser om noe sånt, vil man ikke ha outfitbilder i samme innlegg, det blir litt feil. Det var en superbra tekst og et utrolig viktig tema du tok opp, men det er noe å tenke over til senere. Selvfølgelig skal du få leve videre og vise oss dine mote-interesser på bloggen, men det er flott om du får til å fordele det i forskjellige innlegg, og finner noen bilder som passer bedre til en sånn tekst neste gang :) Du trenger ikke å sitte å grine, men ta noen litt mørke blider av naturen eller noe da. Stå på videre, for jeg digger deg og engasjemanget ditt!! :)

Aleksandra 21.11.2014 kl.17:19

Har lest bloggen din lenge nå, men har så sjeldent kommentert. Følte for å si deg noen ord:

Du er sinnsykt vakker. Jeg er helt målløs av bildene dine! Vil også gi deg kred for temaene du tar opp på bloggen, syntes du har veldig rette verdier og meninger, du er virkelig et vakkert menneske tvers gjennom.

Jeg har forstått det som at du sliter med en del, men jeg håper du en dag kan se deg slik som veeldig mange andre gjør; et klokt, vakkert og fint menneske med rette verdier og meninger som gjør alt i sin makt for rettferdighet. Du er et veldig riktig forbilde for unge blogglesere og jeg håper du fortsetter og får folk til å vokne opp!

Det er helt utrolig at det sitter mennesker i dette landet og leter etter ting de kan kritisere andre for, men jeg håper du vet det kun er sjalusi eller lignende. Man kan alltid vri og vende på det andre skriver på blogger, men normalt oppegående mennesker vet hva budskapet i teksten er og at folk i det hele tatt gidder å slenge dritt på et så bra innlegg som du skrev kan jeg ikke fatte! Børst det av deg, fortsett og aldri gi deg!

STÅ PÅ, du er bra!

marthee_1994@hotmail.com 26.11.2014 kl.16:57

Synes innlegget var utrolig vakkert og tankevekkende, noe av det beste jeg har lest på lenge, men samtidig stusset jeg også litt over bildene du la ut fordi det ble selvmotsigende. Det passet ikke inn. Jeg tror grunnen er fordi du er en pen jente. Du står frem på bildene som det motsatte av det mange klassiske mobbeoffere er. Samtidig som du beviser og beviser dine innsikter i dette dype temaet, mer og mer nedover i innlegget, så velger du å dele det opp med noe som blir sett på overfladisk (uten at det nødvendigvis trenger å være hensikten). Dypt og overfladisk annenhver gang - det går ikke hånd i hånd. Man kan like det eller ei, men mange blir mobbet fordi de er mindre attraktive. Hadde du vært en som aldri turte å ta bilder av seg selv og valgte å vise deg selv for en gangs skyld, hadde det gitt mer poeng - for da hadde du brutt med skjønnhetsidealet isteden for å representere det. Og ja, selvfølgelig skal man være seg selv - og her kan det føles urettferdig for deg, rett og slett fordi det ikke gir mening fordi du er pen og representerer noe i samfunnet som blir sterkt kritisert: den slanke, brune og blonde skjønnheten. Grunnen til at folk reagerte, inkludert meg selv, er at det å skrive om noe så sårbart for mange, som gjelder de med dårlig selvtillit, som ikke er fornøyd med seg selv og samtidig vise seg selv frem med flott sminke, flotte klær, en slank og brun kropp - det er rett og slett vise seg frem som fasit for skjønnhetsidealet og samtidig føle empati for de som er langt fra så "vellykkede". Det er som å skrive at man driter i dyre ting og samtidig stå å posere med det dyreste av det dyre. Du er en så vanvittig reflektert jente, så jeg tror du forstår poenget bak det folk kommenterte. Jeg håper det jeg sa ga mening - for dette er noe du burde forstå. Det er ikke riktig at det skal være slik og ikke nødvendigvis kritikkverdig, men det er en åpenbar grunn som får folk til å reagere. Klem Marthe
Anniken Jørgensen

Jeg heter Anniken Englund Jørgensen, 18 år og oppvokst ett lite sted utenfor Drammen. En gammel sjel i en ung kropp, alltid på jakt etter noe annerledes. Så dette er bloggen som følger mitt liv, ærlig og upyntet.

Kontakt:
anniken.jorgensen@hotmail.com

Følg meg:

  • Bloggdesign av KvDesign
    hits