Jeg trenger en pause

 • 17.12.2014 - 10:08

Okei, haha hva fader skal jeg si? Jeg er for det meste tom for ord om dagen, untatt en eller annen rar klump som ligger å ulmer i magen. Dere vet den følelsen, når man føler at noe er galt? Men kan likevel ikke komme på at noe er det. Har jeg det virkelig bra, at jeg selv innbiller meg at noe snart vil skje? Jeg aner ikke, men den vonde følelsen i kroppen har ikke blitt stort bedre den siste måneden. Haha, jeg håper virkelig ikke at jeg er på den samme datoen som ifjor med å fortelle at jeg trenger en pause, det ville vært for sært. Til og med for meg. For jeg vet iallefall at på denne tiden ifjor gikk det veldig galt, det gikk altfor galt. Å, hva skal man si, jeg er vel redd. Veldig redd for å pushe meg så langt igjen at jeg ender på samme rullebane. Ikke faen om jeg skal falle tilbake et sted etter å ha reist seg så høyt som jeg har. For egentlig burde jeg være stolt av meg selv, jeg fikk det til. Jeg har nå blogget siden slutten av Juli og jeg har kanskje hatt 2-3 dager der jeg har hoppet over en dag? Jeg som trodde jeg var tom for inspirasjon, tom for ord, tom for livskraft og hele den regla der. Men nei, det var jeg ikke. Jeg startet på blanke ark og jeg fikk det til. Bedre enn noengang.

Men i det siste har innleggene mine blitt mer og mer halvhjertet, og det er hva som fikk meg til å falle ganske hardt ifjor om man utelukker tanken på alt som faktisk skjedde på denne tiden. Høsten er rar for meg, faktisk helt absurd. Jeg innbiller meg selv at jeg har en eller annen forbannelse over meg når det gjelder den fordømte høsten jeg elsker sånn. For i år tok den ifra meg mye, alle dyrene mine og litt til. Men likevel har jeg aldri taklet høsten bedre, jeg har latt tårene renne og deretter tatt meg selv i at dette skjer Anniken. Dette skjer uansett om du vil eller ikke. DU kan ikke styre verden, og DU kan heller ikke styre andre mennesker. Men jeg har lært at jeg kan styre meg selv.
Tenk at jeg faktisk sa det. Det er en god vei. For idag skyldte jeg på kaffen min. Jeg skyldte på den dumme expressoen, for min egen skjelving. Bare fordi jeg ikke kunne skylde på noe annet som var galt, eller kanskje jeg bare ikke klarte å skylde på meg selv. Det fikk meg til å innse at jeg fortsatt er ung. Jeg kan virke så voksen jeg bare vil, men jeg er egentlig fortsatt et lite barn. Jeg har så fryktelig mye å lære. Så for å ikke være totalt overdramatisk så vil jeg bare fortelle at jeg tar meg en liten pause. Ikke et helt år sånn som sist, men en liten. Bare for julen. Jeg skal hjem om et par dager og jeg gleder meg sånn. Jeg vil virkelig nyte det fullt og helt ut. For bloggen er virkelig en stor jobb. Bloggen er meg. Bloggen er et bilde av meg selv, men hvordan kan jeg dra sånn i det fulle og det hele om det ikke lenger er meg? Jeg faller ut innimellom, og kjenner nå at flere kilo letter av skuldrene mine. Jeg skriver så tastaturet er varmt og ordene bare flyter. Tankene mine flyter, det hele er ganske rart. Haha, her sitter jeg å har omtrent en samtale med meg selv, leser hvert eneste ord som det kommer og ser at det blir skrift på en skjerm. Okei, jeg faller ut igjen.

Jeg kommer tilbake rett etter en forhåpentligvis fantastisk feiring av nyttår i London. Med hodet kaldt og en litt mer lettet kropp. Jeg må stoppe litt for min egen skyld, jeg har lært såpass det siste året. Bruk julen for alt den er verdt. Jeg husker selv hvor irritert jeg var som yngre, eller rettere sagt under 18 når jeg måtte i forskjellige familieselskaper etter julaften. Haha, jeg husker det som om det var ifjor (veldig morsomt Anniken). Jeg husker jeg så opp til alle de som kunne gjøre akkurat hva de ville, dra ut med venner, drikke, og lage minner. Sannheten i år er at jeg ikke vil ha det. Julen for meg har kommet ut med en god ting hvis man utelukker all den gode maten og musikken. Familie. Du har en, bare en. Å plutselig en dag så er de ikke der lenger, ting kan forsvinne så fort og så brått kun ved et lite blunk eller en natt med søvn. Dra ut på fylla og misunn alle de som kan det en annen helg. Sett deg heller ned og hør på de endeløse talene og de tåpelige humorene familien din har å by på, for de er lagd av kjærlighet og et ganske stort dryss nervøsitet og omsorg. Julen er en gang i året, så gi den til de rundt deg istede for å irritere seg en hel kveld. Vi ungdommer idag har nok å angre på når vi blir eldre uansett, belive me.

God jul, og et sinnsykt godt nyttår.

Vi ses snart.
-A9 

 

 • Skrevet: 17.12.2014
 • Klokken: 10:08
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 30

Hvordan få perfekte krøller?

 • 16.12.2014 - 19:35

Nå som jeg er så godt igang med festsminken min kan jeg likegodt også vise dere hvordan jeg fikser håret mitt! Jeg er utrolig glad i volum og fylde når det gjelder mitt hår og det er nettopp derfor jeg krøller det gaaanske ofte. Sammen med Makestyle skal jeg nå vise dere hva jeg bruker for å få de perfekte krøllene for både hverdag og fest! Jeg er allerede super fornøyd med mast sin rettetang som jeg blogget om før! Merket lever virkelig opp til sine forventninger.

Så har jeg også skaffet en rabattkode til dere med 15% på ALLE Mast produkter ut året! Koden er "Annie15"

Under ser dere resultatet etter både MAST vol. 1 og vol.2! MAST vol. 1 (ikke tenk på boksen)

Denne er virkelig god til party krøllene til fest! Den gir utrolig flotte og faste krøller som i gamle dager! Jeg har ofte prøvd å få de perfekte "dukke" krøllene, noe som har endt utrolig dårlig. Men med denne er det null problem. Den gir rett og slett et veldig lekent og grasiøst resultat. Itillegg er den også utrolig enkel å bruke da den sorte tuppen ikke blir varm! Aner ikke hvor mange brennmerker jeg har av forskjellige krølltenger på armene, men med denne blir det utrolig lett. Ledningen vrir seg også når du vrir på krølltangen, så ikke noe problem der! For å forklare det bedre er det denne som gir ordenltige krøller på håret og er perfekt til fest! Eller sov med det en natt og ha dødsfine bølger dagen derpå. Spray litt tørrshampoo i håret og du er klar for en ny dag med fine bølger som er litt rufsete. Denne finner dere HER!Mast vol. 2 (ikke tenk på boksen)

Når det kommer til Mast vol. 2 er den som gir det mest naturlige og hverdagslige resultatet. Det er denne jeg f.eks bruker i luggen min. Denne gir store flotte bølger som om du skulle vært på stranden med perfekte sommerbølger. Denne pleier jeg å gre over med en hårbørste, noe som gjør det enda finere. Den er også veldig fint til å f.eks bruke kun i tuppene, eller den nedre delen har håret om man har dårlig tid en dag. Det er denne jeg bruker mest til hverdagen og bølgene holder seg utrolig godt. Denne finner dere HER!


Som dere ser har jeg brukt Mast vol. 2 i luggen, mens jeg har brukt Mast vol. 1 i lengden som gir små vakre krøller. Jeg har også brukt en børste over håret et par ganger for å få et stort volum. Jeg har også latt være å ta noen lengder for at det skal se ordentlig rufsete ut!Så for å holde på volumet utover dagen eller kvelden, bruker jeg styling sprayen til Gun Britt. Denne har en helt nydelig duft og selvom den kanskje er "soft" holder den likevel på det ville håret mitt. Den gjør heller ikke håret ordentlig stivt men lett og bevegelig. Denne finner dere HER!

Har dere prøvd noe av dette før?

// I sammarbeid med Makestyle

-A9

 • Skrevet: 16.12.2014
 • Klokken: 19:35
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 7

New in!

 • 15.12.2014 - 17:44

Nååå er det ikke lenge til jul, og jeg er iallefall veldig klar. De siste julegavene begynner å komme i boks, mens skoledagene begynner å ta slutt. (Thank god). Likevel skulle jeg ønsket meg litt snø.. Det er virkelig mørkt ute om dagen og jeg blir totalt døgnvill. I det jeg sto opp idag var jeg helt sikker på at klokka var rundt 03.00 på natten, men neida, klokken var 07.00. Haha, var så skuffa at jeg holdt på å begynne å gråte. Det tok meg akkurat 5 tapte anrop fra pappa og 6 vekkeklokker til for at jeg skulle våkne. Jeg har kanskje problemer med å sovne, men når jeg først har sovnet? Gudene vet hvor langt i drømmeland jeg er.

Ny skjorte fra sheinside: HER 

Kjøpte denne på Etsy for et par uker tilbake, love it! Pc sticker: HER

-A9

 • Skrevet: 15.12.2014
 • Klokken: 17:44
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 14

Min festsminke!

 • 14.12.2014 - 15:50

Idag tenkte jeg å vise dere hvilken festsminke jeg bruker! Jeg har i det siste fått litt "dilla" på øyenskygger. Jeg har alltid følt at jeg ikke får det til, eller ikke kler det. Derfor pleier jeg som regel å slenge på litt mascara, deretter fly ut av døra. Men i det siste (føler jeg iallefall) at jeg får det til, og at jeg ikke ser ut som en jente fra et eller annet rockeband. Itillegg har jeg begynt å få til den hersens eyelineren som sikkert mange sliter med. Herregud jeg gruer meg hver eneste gang jeg kommer til det punktet. Er jo helt umulig. Men denne jeg bruker nå er helt fantastisk, jeg anbefaler den til ALLE. Det har plutselig blitt dødsenkelt! Alle produktene jeg har brukt er ifra Coverbrands!Jeg har også en rabattkode til dere som er "AJSMOKEY" som gir 20% på all sminke ut 19. Desember! 

 Først starter jeg såklart med huden, slenger på litt foundation og pudder. Deretter går jeg rett på øyenskygger. Jeg påfører først primeren til NYX som bokstavelig talt holder på øyenskyggen hele dagen/kvelden. Før samlet vel øyenskyggen seg i en eller annen kant på øyelokket i løpet av et par timer, men nå sitter det som støpt! Har faktisk av og til hatt på meg alt av øyenskygge og eyeliner dagen derpå! 

Primeren fra NYX finner dere HER og øyenskygge paletten jeg har brukt finner dere HER!

Så har vi denne yndlingen! Ahh, den er bare så god å bruke. Eyeliner har aldri vært enklere å påføre og jeg anbefaler denne til ALLE.
Denne finner dere HER!

Når det kommer til mascara bytter jeg ofte. Jeg liker å ha veeeldig mye på, og bruker derfor kanskje mest tid på øyenvippene mine. Denne mascaraen fra Magnetic vet jeg ikke helt om jeg er dødsfornøyd med. Den er litt vanskelig å påføre, men kommer seg etter du har påført Lash Builder som skal på etter mascaraen for å fjerne klumper. Syntes dette ble litt vanskelig, men sitter hele kvelden gjør den iallefall! Denne finner dere HER! Så har vi den beige kajalen til Glo Minerals! For å få en perfekt smokey eye look tar jeg alltid denne kajalen på våt kanten nederst på øyet. Det gjør at du ser mye mer våken ut enn en fra et rockeband! Denne finner dere HER i fargen "peach"!

Så til det veldig mange av dere lurer på, bryn! Jeg bruker Billion dollar brows og er kjempe fornøyd. Kjempe lett å påføre, og sklir ikke av! Det er det viktigste for meg. Husker jeg hadde med en av disse til spania i sommer da man bader mye. De satt faktisk etter flere badeturer, så om det regner? Do not be afraid! Denne finner dere HER! Så har vi også et annet favoritt produkt! Jeg elsker higlighteren til bdb! Det gjør at jeg ser utrolig mye mer våken ut, og løfter brynet! Denne finner dere HER

// I sammarbeid med Coverbrands

-A9

 • Skrevet: 14.12.2014
 • Klokken: 15:50
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 14

Julegavetips fra coverbrands!

 • 11.12.2014 - 19:57

Sammen med Coverbrands har jeg plukket ut noen julegavetips til dere!  Dette er deres bestselgende produkter, og jeg har plukket ut de produktene jeg faktisk har selv! Disse tipsene passer nok best for jenter, men kanskje en kjæreste også kan få litt tips? Jeg har iallefall fikset litt for mamma denne julen, noe jeg synes hun fortjener. Tror vi alle kan kjenne oss igjen i travle mødre som tar mer vare på alle andre rundt seg enn seg selv.   Så småting som dette kan ordne litt på den følelsen. Nå er det ikke veldig lenge igjen til jul og Coverbrands har alltid levert lynraskt for meg veldig lenge. Med fri frakt er dette også en bonus. Så har jeg også fikset en rabattkode til dere som er "AJJUL" som gir 20% på alle bestselgerne! Hvis dere vil se flere bestselgende produkter finner dere de HER  

Øyenskygge primeren til Too Faced er utrolig god. Denne har jeg brukt i flere år nå og er alltid den jeg bruker under øyenskyggen for at den skal holde utover kvelden. Denne finner dere HER / Så har vi eyelineren! Denne har en utrolig tykk penn, noe som gjør at du slipper å ta flere lag. Den er utrolig lett å påføre og gir en fin "vipp". Den finner dere HER /
Så er det veldig mange som lurer på hva jeg bruker på øyenbrynene mine, og den finner dere HER!

Ansiktsmasken finner dere HER / Foundation kosten jeg bruker finner dere HER /
Og gløden i huden min kommer fra denne higlighteren som dere finner HER

Håper det hjalp dere litt! ♥ 

-A9

 • Skrevet: 11.12.2014
 • Klokken: 19:57
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 9

Jeg lengter hjem

 • 11.12.2014 - 08:48

Jul er ikke det samme som det alltid har pleid å være. Det er ikke snø og alle "julegledene" er vel litt gjemt bort. Jeg lengter sånn hjem. Hjem til mamma og pappa, hjem til et julehus, julemat og julestemning. Man vil ha det man ikke kan få, right? Haha, rart sånn. Men dette er min første jul uten å være hjemme og jeg må helt ærlig si det er rart. Det er kjempe rart. Jeg var ikke med på å pynte huset, kjøpe juletre, se juleserier på tv (fordi jeg ikke klarer å få den rette stemningen) and so on. Det er nå 8 dager til jeg sitter på flyet på vei hjem, og det skal bli veldig veldig godt. Jeg trenger dette nå, jeg trenger å få komme hjem. Men så er ikke hjem lenger sånn det var for et par måneder siden, mye er borte, mye jeg elsket er borte. Men man må bare gjøre det beste ut av det, familien min er der og det er det viktigste. Jeg har fra jeg har vært liten alltid feiret jul kun med mamma og pappa iført pysjamas. Haha, alle synes det er så himla rart når jeg sier det, men det er min jul. Hadde et annet familiemedlem kommet inn den døra på julaften hadde jeg med glede dyttet de ut igjen. Det er koselig med oss tre, det har det alltid vært selvom mamma klager hvert eneste år at jeg må få på meg noe annet enn pysj på julaften. Kaaanskje jeg skal prøve noe annet i år, men det har blitt en tradisjon det også, som alt annet. Jeg lengter hjem.

Bluse:HER

-A9

 • Skrevet: 11.12.2014
 • Klokken: 08:48
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 16

Hva jeg ønsker meg til jul!

 • 10.12.2014 - 17:46

Jeg tenkte å vise dere noen av ønskene mine til jul i år, eller egentlig alle. Hvor eldre jeg blir synes jeg det blir verre og verre å bestemme meg for hva jeg ønsker meg. Jeg har egentlig funnet ut at jeg har mer enn nok, jeg har alt jeg trenger. Men såklart er det alltid noe man ønsker seg. 


Min høyeste ønske i år er Celine mini luggage i sort. Denne vesken har jeg sikkert ønsket meg i 3 år nå, å lurer litt på om jeg kanskje kommer til å ta den med meg hjem fra London. Noe som kommer til å svi veeeeldig i lommeboken. Den er dyr, altfor dyr. Ellers har jeg ikke de verste ønskene i år, egentlig litt mer om hva jeg trenger enn hva jeg VIL ha.

1. Skjorte fra Only / 2. Blonde bh fra Kapphal / 3. Pc veske til macbook

Såå mitt høyeste ønske i år av foreldrene mine er vel dette kameraet fra Olympus Pen! Ikke bare ser det fantastisk ut, men det tar også helt utrolig fine bilder. Jeg trenger virkelig et kamera jeg kan ta med meg overalt. Speilrefleksen er tung, upraktisk og tar veldig mye plass. Så hadde det kanskje blitt enda mer blogging om hverdagen min også, da jeg kan ha med meg kamera overalt. Kanskje nissen er snill i år..

-A9

 • Skrevet: 10.12.2014
 • Klokken: 17:46
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 15

Se meg snakke live i kveld!

 • 09.12.2014 - 10:47

Akkurat nå er jeg på vei til Oslo for å være med på et spennende møte! I kveld skal jeg snakke om blogg og journalistikk, samtidig som jeg skal få møte Håkon Borud, som rett og slett fortalte avisene tidligere i år at jeg løy rundt krangelen med H&M! Rettere sagt sa at jeg aldri hadde blitt fortalt at H&M ikke skulle nevnes i media. Alt dette blir sendt LIVE her på bloggen, så det er ingenting som overhodet kan bli pyntet på. Makes me a bit nervous, men det skal man vel også få til. Det blir uansett veldig spennende å høre hva alle har å si, jeg har iallefall nok på hjertet - som vanlig. Dette er forresten helt åpent, og gratis! Så om du er i området? Stikk innom!

SE HELE MØTET LIVE UNDER FRA KLOKKEN 17.00 IDAG!

-A9

 • Skrevet: 09.12.2014
 • Klokken: 10:47
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 22

Det kan godt hende jeg er en psykopat

 • 08.12.2014 - 14:52


Urolig sjel: 18-åringen beskriver seg selv som en evig jaktende sjel. Foto: Angelica Martinsen
Blogger Anniken Englund Jørgensen (18) har alltid vært annerledes.
Av: Angelica Martinsen

Det er en kjølig novemberdag i Drammen. Formiddagen er godt på vei over i ettermiddag, men byen er stille likevel. Fredelig. På denne tiden av året balanserer været forsiktig mellom høst og vinter; i dag er det førstnevnte. Det er grått og dystert, med noen få, dyrebare innslag av dansende solstråler. I dag er været litt som hodet til Anniken.

Mørketiden
Anniken Jørgensen krummer den ene hånden rundt koppen foran seg. Fingrene trommer stødig mot porselenet. Rytmisk. I takt med regnet som treffer brosteinen utenfor. Lange, askeblonde lokker faller ned i de særegne øynene. En kaotisk blanding av grønt og brunt. Når hun tar en slurk av kaffen. Og enda en. Og en til. I to år drev Drammensjenta en av Norges største blogger, hvor hun skrev om sminke, klær, følelser og hverdagen sin. I overkant av 8000 lesere fulgte ivrig med på hvert innlegg, men det ble fort tydelig at medaljen hadde en bakside. I desember 2013 skrev Anniken innlegget «Takk for meg». Her fortalte hun, til manges fortvilelse, at bloggen ville bli satt på vent på ubestemt tid. Årsaken ble ivrig spekulert rundt i kommentarfeltet; gjennomgikk toppbloggeren et sammenbrudd? - Jeg trengte den pausen altfor sårt. Ikke bare pausen fra å skrive, men fra livet generelt. Det var så mye som skjedde på én gang. Det var kjærlighetssorg. Familiekonflikter. Venninnedrama. Det var meg. Det var alt. Jeg hadde det helt jævlig. Jeg ville bare dø, men samtidig var mitt høyeste ønske å få puste. Hun forteller lavmælt om en syltynn jente som sov konstant, så mye som hodet og tankene hennes tillot henne, i alle fall. Ei jente med fremtredende, blå ringer under øynene. Med synlige ribbein og et knust hjerte. Ei jente som følte seg som en fugl i bur. Ei jente som rømte hver natt, bare for å gå. Bare for å gråte hemningsløst. Ei jente som mistet alt hun kjente til. - Jeg mistet ikke bare meg selv i vinter; omtrent hele vennekretsen min ble borte også
I et lite sekund fokuserer det intense blikket på noe jeg ikke kan se. 

- Jeg husker veldig godt én fest. Det var ei jente som drakk av vinflasken min, så smalt hun den ned i bordet igjen og skrek «fy faen, det smakte hore!». Så ble det helt stille. Og dét var det forferdelige; ingen sa noe. Du sitter der, vinflasken har blitt smelt ned i bordet og det som ble sagt ble sagt. Tjue andre venninner er tilstede, og ingen gjør en dritt. 
Den kvelden inns
å jeg at jeg måtte tenke nøyere over hvem jeg omga meg med.
Veien tilbake
I august i år tok Anniken på nytt opp bloggpennen. Mye var forandret. Blant annet hadde hun tatt det hun nå beskriver som sitt livs beste avgjørelse; å pakke kofferten og flytte til andre siden av landet. Hun ville ha en ny start. En ny start borte fra alt hun elsket, men samtidig hatet, og det fikk hun. Til tross for at hun i følge seg selv har det bedre enn på lenge, sitter bloggeren fortsatt igjen med sine noe uvanlige og litt for granskende tanker.
Tanker hun ofte deler med sine mange tusen lesere.

- Når jeg skriver om hva som skjer oppe i topplokket mitt, da blir det automatisk veldig nakent. Rått. Kanskje er det fordi jeg skriver «følelsesinnleggene» mine når jeg er totalt dritings? Jeg vet ikke, jeg. Uansett skaper det sterke reaksjoner fra tid til annen; for eksempel får jeg ofte kommentarer på at jeg har psykopatiske trekk. Hun ler nonchalant, men de karakteristiske øynene er oppildnet. Investert.

- N
år jeg får slike kommentarer tar jeg meg selv i å tenke «herregud, er jeg gæren? Er jeg psykopat?» og det kan godt hende, det, altså , men det er jo vi mennesker som har valgt å kalle de som tenker annerledes for psykopater, ikke sant? Det er en menneskeskapt teori. Det er så korrupt. Tenker man annerledes, så må det være noe galt, liksom. Det konseptet hater jeg. Ordene kommer på rams, de er mer som en strøm av bevissthet enn gjennomtenkte setninger. De er uredigerte. De er Anniken. Hun sukker tungt før hun fortsetter.

- Livet var mer vondt enn det er godt, for meg, i alle fall. Men hva skal man gj
øre, tenker jeg, da. Man må jo bare holde ut. For livet går videre. Morgendagen kommer enten jeg lever eller ikke.
Kjærligheten
Etter et turbulent forhold med Mikkel Christiansen, en halvdel av suksessduoen Broiler, har Anniken holdt seg singel. Så, hva skal til for å fange 18-åringens oppmerksomhet nå? - Jeg har en greie for det sære, altså. Det er trist, men det er liksom personer som ikke har et ordentlig følelsesregister som tiltrekker meg. Du vet, når man først er sint er man forbannet og når man glad er man helt euforisk. For det er jo sånn jeg er óg. Men når to sånne mennesker er sammen? Herregud, da blir det fort mange ødelagte gitarer og litt for harde grep når det er dårlig. Men når det er bra, da er det så ubeskrivelig bra. Det skader meg, jeg vet det, men det er dét jeg blir tiltrukket av. I noen sekunder er hun borte igjen. Fortapt i et sted i sitt eget hodet hvor ingen helt kan nå henne. En diskré bekymringsrynke rekker så vidt å forme seg mellom de mørke brynene før hun er tilbake i nåtiden. - Forholdet mellom meg og Mikkel var sånn. Eksplosivt. Vi hadde det enten forferdelig eller fantastisk. 

I følge Anniken var bruddet mye hennes egen feil. Hun hadde ingen personlighet på den tiden, forteller hun. Hun var ubesluttsom. Barnslig. Bortskjemt. Noe hun, slik det ofte er, innså så snart forholdet var over for godt. 

-  Jeg vet hvor unødvendig alt kaoset var. Herregud, jeg var en unge. Jeg sa jo til han flere ganger at 
«jeg er forandret, jeg er forandret», men det var jeg ikke. Jeg forandret meg ikke før jeg virkelig måtte. Man må treffe veggen for å vokse. Man må falle og tenke at «livet er ikke verdt en dritt». Når man bygger seg opp igjen da; da blir man et menneske. Hun ser ut vinduet. Minnes, kanskje. Minnes den første kjærligheten. Den som er så sterk at det føles ut som hjertet skal eksplodere ut av kroppen hvert øyeblikk. Den som er så vond at det føles ut som hele verden kollapser rundt deg. - Én dag, når vi er gamle og grå, håper jeg at jeg får snakket med han. At jeg får sagt unnskyld. Hun tar en ny slurk av kaffen.
En novemberdag
Klokken nærmer seg fire nå. Ute har det begynt å mørkne. Gatelysene skrus på, alle på én gang. Det er omtrent ikke mennesker å se. Bare en eldre dame, på julegaveshopping, kanskje?  og en middelaldrende mann på joggetur.
Regn har blitt til duskregn. Vinden uler.
  
Anniken er litt som denne novemberdagen. Trist og stormfull, men vakker, likevel.

//Interjuvet er kortet ned og sitater er flyttet inntil tekst

-A9

 • Skrevet: 08.12.2014
 • Klokken: 14:52
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 61

Når alt du elsker, blir det du mister.

 • 07.12.2014 - 16:51

Det begynner å nærme seg slutten av 2014, og jeg har begynt å tenke på året som har gått. Dette har ikke vært et godt år. Heller et av de vondeste og mest læringsrike. Det er snart nyttårsaften og det var vel også den dagen ifjor som snudde opp ned på livet mitt. Etter den dagen begynte året som et rent helvette, bokstavelig talt. Jeg mistet mye som sto meg nært, jeg mistet faktisk det meste unntatt meg selv og en familie. Jeg har alltid skrytt så mye av høsten og alt det gode den gjør for sjelen min, men det er også den som alltid har sine småe tragedier for meg. I år har det vel toppet kaken av hva som kan skje på et par måneder. Det å flytte til Stavanger var en hel omvending på livet mitt. For er det ikke sånn, at hvis noe ryker kan man enten velge å ignorere det, eller prøve å finne feilen og hva som utløste det. Det er hva jeg har gjort hver bidige dag siden jeg flyttet fra alt jeg kjente til. Egentlig forstår jeg ikke engang at jeg dro, at jeg turte. For når ting nærmet seg forsto jeg alvoret i hva som var på tuppen til å skje, og jeg ville snu. Men hva skulle jeg da si til alle som ikke trodde på meg? Til alle de som trodde at dette var et helt sinnsykt oppmerksomhets stønt? Det latterlige her er at de som ikke ville meg noe godt? Var de som fikk meg til å gjøre min livs beste ting, å det var å dra.
 I flere måneder har jeg vridd om på alle feil, alle problemer og alle mulige ting som gikk galt i vinter. Jeg har lært, jeg har erfart og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har blitt en mer reflektert person. En bedre person. Så når høsten slo inn trodde jeg at jeg var ordentlig fullt og helt forberedt på at ting kom til å skje. Å det gjorde det også. Mye har skjedd nå. Jeg mistet Ariel, noe som var utrolig tøft. Men for et par dager siden gikk jeg rundt med en klump i magen. Fra jeg sto opp på morningen kunne jeg føle at noe var galt. Jeg sa til venninen min "Jeg har vondt i hele kroppen, og jeg vet ikke hvorfor. Jeg aner ikke Martine, men noe stemmer ikke". Sannheten var at jeg følte en eller annen del av meg hadde dødd. Det var en helt absurd rar følelse som strømmet igjennom kroppen min den dagen, og jeg klarte ikke finne ut av hvorfor det skjedde. Helt til jeg fikk en melding av mamma, som lurte på hvor jeg var. Jeg syntes det var rart, for hun spør meg aldri om det lenger. Det er ikke sånn at jeg stikker hodet hjem til middag når jeg bor såpass langt unna. Så jeg prøvde å ringe, hun la på og jeg skrev "Jeg har hatt en følelse idag på at noe er galt, hvorfor legger du på?

Å der kom det. Tårene strømmet nedover ansiktet mitt.. Ikke de også, ikke nå. Jeg var vel egentlig forberedt på dette, hundene har vært dårlige lenge.. Begge to. Men to hunder som har vært en del av livet ditt i over 10 år? Brikkene falt på plass, for en del av meg døde sammen med de også. Det er vondt, det er så latterlig vondt å miste et dyr. Men denne høsten har jeg mistet alle tre. Kiara kommer ikke lenger til å hyle av glede når jeg kommer inn døra, og kenny kommer ikke til å ligge ved sidna meg å lage grynte lyder når han får kos. Bare fordi han er så lykkelig over at noen tar på han, fordi han en gang var en stusselig gatehund i Polen. Ariel er ikke lenger på rommet mitt å sover i sengen min om natten, eller tramper så venniner skvetter opp av sengen fordi hun kan høre hundene pese. Barndommen min er over. Og jeg føler hele livet mitt skriker "velkommen til livet, velkommen til voksenlivet" Det kapittelet av livet ditt er over Anniken. For er det ikke sånn.. At en bok har mange kapitler og noen stopper brått, men man kan alltid bla tilbake å se på det. Det forsvinner ikke. Jeg prøver å tenke på det hele sånn, og at jeg egentlig skal være ganske takknemlig for at jeg gikk igjennom det jeg gjorde i vinter. Ellers hadde jeg ikke taklet denne smerten. Man herdes virkelig opp igjennom årene, og ting man ikke lenger får gjort noe med, legges også bort. Når man har lest alt man kan av problemet og lært av det, er det okei å skyve boken under sengen, så lenge man vet at den alltid er der.
Eller som meldingen jeg fikk av Kaja samme dag som hundene gikk bort. "Ja herregud for et år? Alt som ikke skulle skje, skjedde. Rett og slett. Alt vondt som kunne skje skjedde, men samtidig skjedde noe helt fantastisk - og det var at vi møttes. Det er en av de få tingene jeg kan si  gjorde meg lykkelig oppi dette kaotiske triste året.. Herregud så mye det året her har tatt fra oss begge. Kjærlighet, livsglede, energi, nære og kjære. Men at vi har vært der for hverandre har gjort at vi akkurat har klart oss begge to.. Det var en mening med at vi skulle møtes, det vet jeg. Uten deg hadde ikke jeg vært her jeg er idag, thats for sure. Og jeg er evig takknemlig. La oss se på 2014 og tenke at  alt det vonde måtte til for å gjøre oss til bedre mennesker. Nå som vi er ett hakk klokere enn det vi en gang var, må vi ta med oss den lærdommen inn i det nye året. For det viktigste av alt, er å ikke la sorg gjøre deg bitter, men heller mer elskverdig. Sorg kan gjøre to ting med mennesker, enten gjøre en mer ydmyk og forståelsesfull - eller bitter og trist. Og vi skal definitivt la dette året gjøre oss sterkere, ikke svakere! Jeg ser frem til et nytt år sammen med deg jenta mi, men nye minner og opplevelser! 
Vi skal ta 2015 med storm!"

 Det er snart 2015. Året jeg er ferdig med 13 års skolegang, og tro meg.. Jeg skal ikke på en eneste skolebenk til. Jeg er ferdig, jeg har gjort mitt på den fronten. Jeg skal klare meg, jeg skal klare meg uansett hva 2015 bringer, så Kaja? La oss ta det nye året med storm. Vi gjorde hverandre ydmyke og forståelsesfulle, så la oss vise det i det nye året som kommer, la oss vise at vi klarte det.

-A9

 • Skrevet: 07.12.2014
 • Klokken: 16:51
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 16

Semifinalist i Vixen Blog Awards!

 • 06.12.2014 - 11:10

Dette er tredje året på rad at jeg har blitt nominert av Vixen Blog Awards, alle årene har jeg endt som som finalist, men enda ikke fått noen "pris". Konkurrentene i år er sterke og det får vel bare bli som det blir? Uansett hadde jeg satt enormt stor pris på om dere ville stemt meg videre. Det er rart med det, men det er godt å vite at folk setter pris på det man gjør. Det man skriver og det man engasjerer seg i, sammen. Det skjedde noe igår som.. Var ganske tøft for meg, trodde høsten var ferdig med sine årlige "prøvelser", men det var den altså ikke.
Jeg har mistet mye jeg har elsket i år, det kan jeg ikke nekte på.

"Årets ungblogg er nyskapende, engasjerende og inspirerende med godt innhold og hyppige blogginnlegg"

-A9

 • Skrevet: 06.12.2014
 • Klokken: 11:10
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 9

Hvordan jeg redigerer bildene mine

 • 05.12.2014 - 11:21

For det første bruker jeg Canon 60d, med objektivet 50mm 1,8!   Jeg tar alltid bildene mine i manuell for å stille inn på lyset og fargene! Deretter redigerer jeg bildene mine i pixlr.com og/eller picmonkey.com! Det jeg gjør her er egentlig kun å sette på filter og redigere farger. Selvom jeg har gått på media i flere år nå er jeg fortsatt ingen ekspert på photoshop. Jeg klarer ting bedre grafisk enn det bildetullet! Så igår fant jeg en dødskul effekt på picmonkey som gjør at bildene ser ut som de er tegnet! Det er hva jeg har brukt på disse bildene under med farge! Hvis man ser på håret mitt der fjæren er ser det faktisk ut som om det er tegnet med kritt! Så det er vel egentlig det! Når det kommer til tekst, glitter, bokser etc bruker jeg picmonkey! Prøv dere litt frem og trykk i vei! Det er ikke vanskligere enn det  

Nå er uansett ferdig med ALLE prøve eksamner til jul! Ææ, deilig. Så idag skal jeg på julemarked og bare slappe helt av.
Prøve å få litt julestemning uten snø!

-A9 

 • Skrevet: 05.12.2014
 • Klokken: 11:21
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4

Blind eller døv?

 • 04.12.2014 - 16:19

Selvom det er 4.Desember har ikke Stavanger tenkt å la snøen falle. Uansett er jeg verdens største fan av høsten, så egentlig gjør det meg ikke stort. Kulden, den lave solen og de fallende bladene gjør meg ikke annet enn sjeleglad. Lyset idag kan ikke beskrives, bilde med lyset som skinner mellom trærne var så vakkert at jeg nesten kunne begynt å gråte. Synd jeg ikke er naturfotograf, for det var umulig å faktisk ta bilde av det. Haha, høres kanskje dumt ut, men det er sånne ting som gjør meg hel. Det er mange som har spurt meg spørsmålet "ville du vært blind eller døv?" og jeg har svart blind. Å miste en av evnene sine må være helt forferdelig, og jeg er klar over at man kan leve et fint og normalt liv idag. Så langt har vi kommet. Men som det knakende rare hode jeg er må jeg si at jeg heller ville vært blind. Å ikke kunne høre trærne i vinden, vannet i havet eller snøen som krummer seg under føttene mine stresser meg. Jeg må få lov å være ærlig nok til å si det. Musikk for eksempel? Det er en stor del av livet mitt, og stillheten i mitt eget hode ville tært på mye. Jeg sier ikke at blinde har det bedre enn døve, eller motsatt. Jeg sier bare det jeg føler og tenker, begge er evner man ikke vil miste. Sånn er det bare. Å ikke kunne høre noen si "jeg elsker deg" gjør for meg vondt. 

(Har fått en god del reaksjoner på dette innlegget. Jeg må bare få sagt at jeg aldri prøvde å henge ut døve eller blinde på noen som helst måte. Jeg er ingen av delene, og kan heller ikke sette meg inn i situasjonen deres, det må dere huske. Jeg bare sa det jeg følte og tenkte. Jeg mente aldri at noen skulle føle seg hakket på eller såret. Virkelig ikke.) 

Jakke: HER / Bukse: HER / Sko: Primeboots / "Veske": HER / Topp: Bikbok

-A9

 • Skrevet: 04.12.2014
 • Klokken: 16:19
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 48

Ny bil?

 • 03.12.2014 - 20:49

Haha, det er ikke ofte jeg skriver om hverdagslivet mitt på bloggen.. Men nå har jeg faktisk blogget to ganger på en dag, noe jeg ikke har gjort på sikkert flere år. Så idag samlet jeg sammen noen bilder for at dere skal få se mitt utrolig spennende liv (hehe). Spytt ut om dere vil ha flere hverdagsinnlegg, godt å vite! Å nei, jeg har ikke fått meg ny bil? Jeg har leiebil, haha. Det er ikke annet enn en Fiat mettalisk blå 96 modell, like gammel som meg til og med! Lo meg ihjel når jeg fikk denne i hendene og savner nå min egen bil stooort. Likevel må jeg ta meg selv i at det er vel også bilen jeg hadde endt opp med uten hjelp av mamma og pappa. Så jeg skal egentlig bare være glad jeg har fått låne en bil i det hele tatt. Hvis noen lurer på hva som har skjedd med min egen? Hehe, den er på verksted fordi den har en bulk her og der?. Silje har forresten kommet seg oppover til Stavanger! Min kjære lille prikk på fingeren min (iallefall en av de) er forelsket i hele stedet. Godt er det å ha hun her også! Så idag har vi egentlig slappet av før vi tok oss en tur til Stavanger for å spise sammen med Stine! 

Så nå har vi kommet hjem og skal fylle i oss tre flasker vin mens vi skal spille kort. Når Silje først er på besøk må man iallefall være sosial! Så begynte plutselig kongeparken å slippe fyrverkeri! Dødskoselig.
Vi snakkes!

-A9

 • Skrevet: 03.12.2014
 • Klokken: 20:49
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 15

Ebay innkjøp!

 • 03.12.2014 - 10:58

Fikk en kommentar her om dagen om jeg kunne vise frem noe av det jeg har kjøpt på ebay! Jeg har ikke fått alt enda, men denne dukket opp i posten her om dagen. Hvor kul er ikke denne? Jeg har lenge sett på et perkfekt "handlenett" som jeg kan bruke som veske. Føler denne kommer til passe dødsbra til en skinnjakke! Itillegg får jeg pcen lett oppi og mer enn som så! Denne skatten fant jeg igjennom ebay, men er kjøpt på etsy! Noe som er omtrent akkurat det samme som ebay! Resten skal jeg vise dere når jeg får det!

Denne finner dere HER

-A9

 • Skrevet: 03.12.2014
 • Klokken: 10:58
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 11

Nytt i leiligheten!

 • 02.12.2014 - 15:13

Rett etter nynorsk heldags igår tok jeg en tur på kjøpesenteret for å kjøpe et eller annet jeg kunne ha pcen min i.. Hva endte det med? Alt annet enn et pc cover iallefall.. Uansett fikk jeg med meg så utrolig mye fint og kreative Anniken slo virkelig til i går (haha).

Alle papir plakatene, saksen, hånden og lysene er ifra Upstairs! Mens hodeskall bilde er ifra Kremmerhuset!

Saueskinnsputen, reveputen og bilde er ifra Kremmerhuset!

Så fikk jeg endelig satt opp denne saken på kjøkkenet! Utrolig praktisk og dødsfin!
Denne er ifra Dr.Lykke og dere kan finne den HER på tilbud!

Hva synes dere?

-A9

 • Skrevet: 02.12.2014
 • Klokken: 15:13
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 19

Dagens outfit

 • 01.12.2014 - 08:03

Ååå, da var vi hjemme igjen! Kun 18 dager til jeg skal tilbake og feire jul med mamma og pappa, noe jeg nå gleder meg veldig til. Søndagen ble fylt med julemusikk, mølje og film. Var overraskende hyggelig å være tilbake i Drammen, selvom jeg hadde en liten klump i magen da jeg satte meg på flyet. Det er noe med det der, at når man ikke har så høye forventninger til ting, blir det også bedre enn forventet. Haha, så lærdommen her er vel at man skal se på alt som dritt, så blir det ikke det. Neida, men det er en lur ting å ha i bakhodet. Ting blir som regel bedre når man ikke har så mye tanker rundt det hele. Man setter litt mer pris på lykken også. Kan faktisk ikke tro at det er 1.Desember idag.. Hva fader gjorde jeg på denne tiden ifjor, og ikke minst hvor er jeg nå? Livet endrer seg fort, det skal iallefall være sikkert. Gudene vet hvor jeg er neste år..
Haha, da skal jeg huske på dette innlegget og lese det også. 

Jakke: HER / Bukse: HER / Topp: Bikbok / Sko: HER / Smykker: HER / Veske: HER

-A9

 • Skrevet: 01.12.2014
 • Klokken: 08:03
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 24